Διάγνωση - Επισκευή - Συντήρηση ABS

abs sign

Το σύστημα αντιμπλοκαρίσματος τροχών (ABS) είναι ηλεκτρονικό και μηχανικό σύστημα ελέγχου της κίνησης των τροχών κατά τη διαδικασία φρεναρίσματος ενός αυτοκινήτου, έτσι ώστε να αποφεύγεται η συνεχής ακινητοποίηση τους (μπλοκάρισμα).

Το ESP (Electronic Stability Program: Ηλεκτρονικό Σύστημα Ευστάθειας), αποτελεί τη μετεξέλιξη του συστήματος ABS ,ενσωματώνεται και συνεργάζεται με το σύστημα ABS, με σκοπό τη συγκράτηση του αυτοκινήτου στη πορεία του, σε περίπτωση κινδύνου εκτροπής του.

Παρά τα πλεονεκτήματα του συστήματος ABS στην οδηγική συμπεριφορά του οχήματος, πολλές φορές έχουν παρουσιαστεί βλάβες τόσο στον εγκέφαλο του abs με αποτέλεσμα να μην λειτουργεί και να ανάβει η ενδεικτική λυχνία, αλλά και στην ηλεκτρουδραυλική μονάδα του abs(καμία αναμμένη ένδειξη).
 • ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΕΣ ΒΛΑΒΕΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ABS(ΑΝΑΜΜΕΝΗ ΕΝΔΕΙΞΗ ABS-ESP)
  • Βλάβες εξαρτημάτων όπως αισθητήρες τροχών,ρουλεμάν,μουαγιέ, "μάτι" abs, στις ηλεκτρομαγνητικές βαλβίδες, στο μοτέρ της αντλίας και στα ρελέ του κυκλώματος. abs sign 2
  • Βλάβες λόγω χαλαρής ή κακής συνδεσμολογίας των καλωδιώσεων.
  • Καμμένη ενδεικτική λυχνία.
  • Βλάβες στην ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου.
 • ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΕΣ ΒΛΑΒΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΥΔΡΑΥΛΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ABS(ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΔΕΙΞΗ ABS-ESP)
  • Σταδιακό βύθισμα πεντάλ, απώλεια πίεσής του.
  • Απώλεια υγρών φρένων.
  • Πιθανό φράξιμο κάποιας υδραυλικής παροχής abs( Δε φρενάρει κάποιος τροχός ή υπάρχει χαμηλή πίεση με κίνδυνο την εκτροπή του αυτοκινήτου σε ένα απότομο φρενάρισμα.) (απαιτείται διάγνωση για τη μέτρηση των φρένων με φρενόμετρο)
Είναι πολύ σημαντικό να γίνεται η σωστή διάγνωση με τα κατάλληλα μέσα για την αποφυγή του μεγάλου κόστους, τόσο του εγκεφάλου με κατάλληλο διαγνωστικό εργαλείο, καθώς και της ηλεκτρουδραυλικής μονάδας διότι δεν έχουμε προειδοποιητική λυχνία γι αυτού του είδους της βλάβης.
(Η διαδικασία διάγνωσης πρέπει να γίνει με τη κατάλληλη διαδικασία για τον εντοπισμό του προβλήματος, καθώς τα συμπτώματα εμπίπτουν με άλλα μέρη του συστήματος του φρένου(π.χ αντλία φρένου, κακή τοποθέτηση δισκόφρενων , ελαττωματική δαγκάνα φρένων, κυλινδράκι ))

Το συνεργείο μας παρέχει αποτελεσματικές λύσεις και επισκευή στις βλάβες της μονάδας ABS-ESP καθώς το κόστος αντικατάστασής της είναι πολύ μεγάλο.

Για την αποφυγή της βλάβης abs, πρέπει να αλλάζονται τα υγρά των φρένων κάθε 2 χρόνια ή κάθε 50.000 χλμ απ' όλο το υδραυλικό κύκλωμα με τη κατάλληλη διαδικασία.

Διαθέτουμε μεγάλη γκάμα από μεταχειρισμένες-ανακατασκευασμένες μονάδες abs, με εγγύηση από το συνεργείο, σε χαμηλό κόστος. (Όλες οι μονάδες ABS είναι ελεγμένες και διατηρημένες σε άριστη κατάσταση) μεταχειρισμένη - ανακατασκευασμένη μονάδα abs